Насловна Најновије Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом

Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом

178
0

Његова светост патријарх српски Порфирије, поручио је данас да су сва врата овог свијета отворена за њега осим врата његовог дома Пећке патријаршије, која су затворена, јер му не дају да уђе у свој дом.

Реагујући на одлуку Приштине да њему и седморици епископа данас забрани улазак на Косово и Метохијуу, гдје су сутра планирали почетак Светог архијерејског сабора у Пећкој патријаршији, поглавар Српске православне цркве /СПЦ/ је истакао да као патријарх српски, као грађанин и као вјерник зна и поручује да ће та врата, прије или касније, отворити сам Бог.

„Они који су затворили врата дома молитве, чине зло најпре себи, а потом и свим људима, они су затворили врата за свако добро, благослов и срећу. Када патријарху српском овако ускраћују слободу кретања, шта ли се тек дешава са Србима који живе у гетима“, навео је патријарх Порфирије на мрежи „Инстаграм“.

Он је Србима поручио да издрже, јер ко издржи до краја, тај ће се спасити.

„Ако су затворили врата Пећке патријаршије за српског патријарха, сигурно је да не могу затворити нашу љубав и наше добре намере. Сигурно је да је за нас, највише на Косову и Метохији, небо отворено и оно ће отворити сва врата које је зло затворило“, нагласио је патријарх.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текст“Мајске духовне свечаности“ почињу сутра у Палама
Сљедећи текстУ Сарајеву почео састанак лидера странака партнера у власти на нивоу БиХ