Насловна Најновије Петковић: Делегација Приштине одбила трилатерални разговор, не желе да причају о ЗСО...

Петковић: Делегација Приштине одбила трилатерални разговор, не желе да причају о ЗСО (ВИДЕО)

57
0
директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, изјавио је да данас у Бриселу није дошло до тројног састанка са Приштином, јер је то одбио њихов преговарач Бесник Бисљими, због тога што је делегација Београда инсистирала на темама као што су ЗСО, услуге и питање примјене споразума и представила мјере за заштиту српског народа.
 
Петковић је рекао да Београд никада није имао проблем да разговара и има директне сусрете са приштинском страном, као и да су током тројног сусрета могли да кандидују шта год желе, али да је Бисљими то одбио.
 
– До тројног директног сусрета са приштинском страном није дошло, зато што је  Бисљими одбио да се сретне са представницима Београда, јер смо ми инсистирали на темама као што су ЗСО, услуге и питање имплементације односно примјене споразума – рекао је Петковић новинарима.
 
Петковић је послије састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, у оквиру дијалога Београда са Приштином, рекао да се разговарало о пуној имплементацији свих претходно постигнутих и договорених споразума, као и свеобухватним мјерама које је представио Александар Вучић за заштиту српског народа на АП КиМ и условима за оживљавање процеса дијалога.
 
Навео је да је српска страна у Бриселу разговарала и о мосту на Ибру, о поштанским услугама, енергетици, телекомуникацијама, несталим особама и интегрисаним управљањем прелазима.

– Дакле, бројне теме су биле за преговарачким столом. Као главни преговарач Београда сам представио мјере Владе Републике Србије, о којима је предсједник Александар Вучић говорио на конференцији за медије – рекао је Петковић.

Он је послије састанака рекао новинарима, да је разговарано о мјерама које подразумијевају оживљавање процеса дијалога, који је пријеко потребан.

 
ИЗВОРТанјуг
Претходни текстМУП Српске убрзао активности на успостављању система „Амбер алерт“
Сљедећи текстКатастрофално стање на југу Пољске