Насловна Најновије Петковић: Усвајање резолуције доводи до нових тензија

Петковић: Усвајање резолуције доводи до нових тензија

51
0
Посланик Српског клуба у Представничком дому Паралментарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да би усвајање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН довело до нових тензија, политичких сукоба и нетрпељивости унутар БиХ.
 

– Уколико се изгласа резолуција у УН, неће Бошњаци бити већи нити бољи народ, нити ће имати неке много веће привилегије које очекују и прижељкују. Такве резолуције нас воде у прошлост и поново у подјеле, а сигурно не у било какве бенефите – рекао је Петковић новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да без обзира на заговарање и лобирање бошњачких политичара овакве резолуције неће донијети ништа добро.

– Апсолутно сам против тога и надам се да се таква резолуција неће усвојити у УН јер ће само довести до нових подјела – додао је Петковић.

Посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић сматра да је резолуција о Сребреници потпуно беспотребна политичка прича која највише урушава БиХ.

– Било какво доношење аката, резолуција, декларација, докумената, изјава које иду ван БиХ једнострано без сагласности свих политичких представника народа који прате унутрашњу и уставну организацију БиХ су катастрофа и урушава БиХ – рекао је Бореновић новинарима.

Он је указао да не може да вјерује да колеге из бошњачких политичких структуре и даље инсистирају на том урушавању покушаја да се прави унутрашњи договор о тако важним питањима.

Бореновић је нагласио да су питања ратних злочина почињених током рата изузетно болна и осјетљива и да се о њима мора тражити неки заједнички именилац ако се наступа ван БиХ.

– Ово је суноврат дипломатије БиХ – додао је Бореновић. 

ИЗВОРртрс
Претходни текстНа Сокоцу обиљежен Дан романијских бригада (Видео)
Сљедећи текстЗаказани ванредни предсjеднички избори у Ирану