Насловна Најновије Повећана опасност од одрона

Повећана опасност од одрона

64
0

На дионицама у усјецима и поред камених косина у Републици Српској и Федерацији БиХ повећана је опасност од одрона, а у котлинама је мјестимично смањена видљивост због магле.

На магистралном путу Јабланица-Мостар, дионици Јабланица-Потоци од 19.00 до 7.00 часова саобраћај је омогућен за све категорије возила, док је на истој дионици саобраћај обустављен од 7.00 до 19.00 чаова. За вријеме обуставе возила могу саобраћати алтернативним правцима.

На путу који води од Јабланице према Блидињу и даље је обустављен саобраћај.

На путу Коњиц-Борци-Руиште могу саобраћати путничка, комби и теренска возила, једном траком, наизмјеничним пропуштањем.

На регионалном путу Дрвар-Гламоч због оштећења коловоза забрањен је саобраћај за возила преко 7,5 тона, а у функцији су алтернативни правци.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице – Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, као и на регионалном путу Теслић – Појезера /граница са ФБиХ/ због реконструкције водоводног цјевовода.

У току је санација моста на регионалном путу Пипери – Мачковац због чега је измијењен режим саобраћаја. За вријеме обуставе возила изнад три и по тоне биће преусмјерена на алтернативне путне правце Мачковац – Челић и Пипери – Лукавица – Брњак, а возила до три и по тоне на локалне путеве преко Мачковца и Вакуфа.

Због радова у тунелима „Цера три“, „Строгоник“, те „Пасјаци“ и „Хамшил“ измјене су на магистралном путу Бродар – Вишеград, као и у тунелу „Котва два“ на дионици Међеђа – Бродар.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица – Вршани и Вршани – Бијељина, Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко – Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље – Миљевина, Саставци – Устипрача, Брод на Дрини – Хум, Градишка – Козарска Дубица, Теслић – Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер – Бутила, возила саобраћају једном траком у правцу кретања.

На магистралним путевима Матузићи – Добој и Витез – Каоник због радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Ливно-Каменско /Подградина/, Добој-Грачаница /Бријесница Велика/, Кладањ-Живинице, Прозор/Рама-Јабланица, Фоча-Устиколина и Тарчин-Коњиц.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе.

Теретна возила тежа од пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак. 

ИЗВОРРтвис
Претходни текст„Дани Србије у Српској“ током викенда у Вишеграду, Зворнику, Требињу и Бијељини
Сљедећи текстКењић и Пејушић донијели преокрет