Насловна Вијести Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

38
0

Услови за вожњу јутрос су повољни и саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, осим на мјестима извођења радова, док на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измјене у саобраћају од данас ће бити на магистралном путу дионица Коњевић Поље-Милићи због његове реконструкције. Планирано је да радови трају до краја августа.

Измјене у саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Ивањска-Шарговац, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Брод-Оџак, у мјестима Полој и Лијешће, Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, те мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

Вангабаритни превоз ових и наредних дана креће се путним правцима: гранични прелаз Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, Станић Ријека-Дервента-гранични превоз Брод, Станић Ријека-Каруше.

У Федерацији БиХ радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

У току су деминерски радови на магистралном путу Церик-Лончари /на дионици Церик-пијаца „Аризона“/ због чега су од 8.00 до 16.00 часова на снази получасовне обуставе саобраћаја уз 15-минутна пропуштања возила.

Спорије због радови вози се путним правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/, Жепче-Зеница /Голубиња/ и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

ИЗВОРАМС РС
Претходни текстСрпска богатија за 38 беба
Сљедећи текстФоча: Почиње 16. турнир „Фудбал френдс“