Насловна Сервисне информације Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

53
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија редовно уз повољне услове за вожњу, осим на дионицама гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатић/ због проширења и реконструкције водоводног система, на правцу Коњевић Поље-Милићи због реконструкције коловоза, те на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Измијењен је режим саобраћања и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, те на правцу Руданка – Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб и на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц од 22.00 до 6.00 часова саобраћа се наизмјенично једном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћу саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се због радова саобраћа и на путним правцима Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/ и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима Градишка, Доња Градина и Делеуша појачан је интезитет саобраћаја на изласку из БиХ, док су на осталим прелазима задржавања до 30 минута.

На путу Рудо-гранични прелаз Увац Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, док је за аутомобиле брзина ограничена на 20 килиметара на час. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСунчано и топлије, могући краткотрајни пљускови
Сљедећи текстСтабилно стање повријеђених у пуцњави