Насловна Најновије Подијељени сјеменски пакети за 119 породица

Подијељени сјеменски пакети за 119 породица

136
0

Представници Аграрног фонда Источно Сарајево подијелили су данас на Сокоцу 119 сјеменских пакета пољопривредницима који су испунили услове јавног позива, изјавила је директор овог фонда Ивана Новаковић.

Новаковићева је новинарима рекла да сјеменски пакети садрже 20 килограма кромпира, два килограма лука и остала ситна сјемена потребна за једно домаћинство.

„Овај вид помоћи много значи породицама које сију за своје потребе, што показује и чињеница да никада раније није била оволика заинтересованост за пријаву на јавни позив за сјеменске пакете“, навела је Новаковићева.

Она је напоменула да су предност у додјели сјеменских пакета имали пензионери, вишечлане и породице са четворо и више дјеце, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди, незапослени и друге осјетљиве категорије становништва.

Новаковићева је истакла да ће Аграрни фонд ове године на подручју града Источно Сарајево подијелити 371 сјеменски пакет чија је вриједност око 24.000 КМ.

Пољопривредник Душан Врбарац из села Кула изјавио је новинарима да овакви сјеменски пакети значе много породицама које сију за своје потребе.

ИЗВОРопштина Соколац
Претходни текстНаставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Илић из Бора
Сљедећи текстЗавршени радови на изградњи канализационе мреже у насељу Миљевићи (Фото)