Насловна Најновије Покреће се детаљна истрага регионалне хаварије електроенергетског система

Покреће се детаљна истрага регионалне хаварије електроенергетског система

79
0
Комитет за системске операције Европске мреже оператора преносних система електричне енергије извршиће детаљну истрагу инцидента који се догодио на мрежи у југоисточном дијелу електроенергетског система континенталне Европе који је условио нестанак струје у већем дијелу Црне Горе, Албаније, БиХ и дјелимично Хрватске.
 

– ЕНТСО-Е тренутно прикупља све релевантне техничке податке о овом догађају од погођених ТСО-а и пружиће више информација што је пре могуће – наводи се у саопштењу.

Из ЕНТСО-Е наводе да ће, у складу са методологијом скале за класификацију инцидената, Комитет за системске операције ЕНТСО-Е извршити детаљну истрагу догађаја у наредним седмицама, уз подршку стручног панела.

Регионална хаварија догодила се у петак око 12 сати и 25 минута, а струју су након неколико сати добили сви делови четири државе региона.

У саопштењу ЕНТСО-Е наводи се да су погођени системи обновили напајање у својим мрежама у року од око два сата са циљем минимизирања утицаја поремећаја на потрошаче.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКада можемо да очекујемо пад цијена основних животних намјерница?
Сљедећи текстЦвијановићева Конаковићу: Фино је своје промашаје приписивати другима, а блокирали сте средства Електропреноса БиХ