Насловна Најновије Поледица у вишим предјелима

Поледица у вишим предјелима

51
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ у вишим планинским предјелима и преко превоја мјестимично је засњежен коловоз и има поледице, нарочито у источним крајевима Српске, а јутарња поледица могућа је и у нижим крајевима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У котлинама и дуж ријека мјестимично је смањена видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

За вријеме постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина доћи ће до измјене режима саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз одвијаће се на правцима ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ магла и ниска облачност смањују видљивост на појединим дионицама магистралних путева Гламоч-Мркоњић Град /Млиниште/, Изачић-Бихаћ-Босански Петровац и Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, као и на ширем подручју Кладња и Калесије.

На дионици Купрес-Шуица јак вјетар мјестимично наноси снијег на коловоз, а на магистралном правцу Ливно-Шуица учестали су изласци дивљих коња на коловоз.

Успорено због радова саобраћа се и на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф и Мостар-Столац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСкупље гориво у региону
Сљедећи текстДанас вјетровито уз промјењиву облачност и сунчане периоде