Насловна Најновије Помак у случају убиства мале Данке Илић: Саслушани директор Водовода и пријатељ...

Помак у случају убиства мале Данке Илић: Саслушани директор Водовода и пријатељ осумњиченог, један убици дао ауто

128
0

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, завршено је саслушање два свједока у склопу истраге убиства двогодишње дјевојчице Данке Илић, због којег су ухапшени радници ЈКП-а, Водовод Дејан Драгијевић (50) и Срђан Јанковић (50).

Данас су саслушани директор ЈКП-а Водовод, Горан Павић и пријатељ осумњиченог Јанковића.

Пријатељ Јанковића саслушан је због тога што је осумњиченом, у данима потраге за Данком, посудио свој аутомобил. Засад није познато на које су се све околности изјашњавали свједоци. Претпоставља се да је директор ЈКП-а Водовод, говорио и о понашању осумњичених током потраге за Данком, с’ обзиром на то да су због злочина ухапшени радници тог предузећа.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је након 10 дана потраге и детаљних провјера свих трагова и информација, ухапсила Срђана Јанковића и Дејана Драгијевића из Бора, за које се сумња да су дјевојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тијело ставили у гепек аутомобила и однијели на депонију. Тијело дјевојчице још увијек није пронађено.

Током истраге злочина приведени су и отац и брат осумњиченог Дејана – Радослав и Далибор Драгијевић, због сумње да су помогли осумњиченом да премјести тијело дјетета. Истрага цијелог случаја нестанка и убиства Данке, у сјени је насилне смрти брата осумњиченог за злочин – Далибора, који је преминуо током полицијског задржавања.

Далибор Драгијевић приведен је 6. априла. Како се наводило у саопштењу МУП-а Србије, њему је тада одређено полицијско задржавање до 48 часова, а у недјељу ујутро јавност је била обавијештена, да је Драгијевић преминуо у полицијској станици. У саопштењу је МУП тврдио, да је Драгијевићу изненада позлило, те да су љекари могли само да констатују његову смрт.

Тијело Драгијевића потом је послано на обдукцију, која је показала да је умро насилном смрћу. У судско-медицинском налазу, констатоване су бројне повреде по тијелу Драгијевића, а ове околности отвориле су питање полицијске тортуре, којој је Драгијевић тог дана био изложен. Према неслужбеним сазнањима, пише Нова.рс, он је тог дана вођен на неколико локација, како би показао гдје су наводно сакрили Данкино тијело. Драгијевић је тврдио да не зна гдје је тијело, а наводно су га полицијски службеници тукли како би добили ту информацију.

ИЗВОРНова.рс, фото ''Х''
Претходни текстЦвијановић гласала за смјену Лагумџије, Бећировић и Комшић били против
Сљедећи текстУпитни локални избори у БиХ – нема гласачких листића