Насловна Вијести Република Српска Помозимо малом Алекси из Зворника: Дјечаку потребна помоћ за нормално дјетињство

Помозимо малом Алекси из Зворника: Дјечаку потребна помоћ за нормално дјетињство

234
0

Зворник – Осмогодишњи дјечак Алекса Васић из Зворника се већ шест година бори са једним од најтежих облика дијабетеса, а како би му помогли у овој борби, родитељи су покренули више акција за прикупљања помоћи.

Наиме, према ријечима његовог оца Александра Васића, дјечаково стање је промјењиво.

“Панкреас му уопште не ради, а глукоза му варира од 1,7 до 33”, казао је Васић за “Независне”.

Подсјећамо, Алекси је дијабетес тип 1 откривен када је имао само двије године. Вриједност глукозе тада му је била 69,9 због чега су га љекари прогласили за један од најтежих случајева са овом дијагнозом у Европи. Но, мали херој, уз подршку својих родитеља, не одустаје од борбе и игре са вршњацима.

Како би му олакшали ову борбу, његови родитељи су покренули акцију прикупљања помоћи за куповину инсулинске пумпе са пратећом опремом која би му омогућила срећније дјетињство. Ипак, Алекси ће читав живот бити потребна финансијска помоћ за опрему коју је тренутно немогуће купити код нас, па је родитељи набављају у Њемачкој по цијени од 180 евра мјесечно.

С обзиром на то да трајног рјешења нема, олакшање Алексине свакодневице била би куповина посебне инсулинске пумпе са пратећом опремом која би му била довољна за наредних пет година, а све то кошта око 45.000 евра.

Сви који желе да помогну, могу новац да уплате на број жиро рачуна 5550068119169287 код Нове банке на име оца малог Алексе, Васић Александра.

Ова акција нема рок трајања, али има само један циљ – да Алекса има нормално дјетињство.

Претходни текстУ Палама од 2. до 4. септембра биће одржан „ADRENALIN DANCE WEEKEND“(ВИДЕО)
Сљедећи текстУспјешна нова сезона за омладинце Славије