Насловна Најновије Потврђена оптужница против Зорана Чегара, због фалсификовања исправе

Потврђена оптужница против Зорана Чегара, због фалсификовања исправе

76
0

Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против бившег начелника Сектора униформисане полиције ФУП-а Зорана Чегара, због кривотворења исправе.

Тужилаштво Кантона Сарајево терети Чегара да је 18. јануара 2019. године земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Сарајеву, доставио фалсификовани уговор о купопродаји некретнине у Нишићима, без датума, његовог потписа, као и тога да је сачињен од нотара из Србије, чији печат није кориштен у уговору.

Књижење је одбијено рјешењем Општинског суда у Сарајеву, а Чегар се терети да је четири дана након тога исти фалсификовани уговор доставио Служби за имовинско-правне, геодетске послове и катастар у општини Илијаш, иако је знао да уговор, потврду и клаузулу није сачинио нотар из Србије.

Dvostruki život policajca Čegara: Mnoštvo kuća, apartmani, brodice, motocikli - sve opterećeno nizom mutnih radnji | Dnevnik.ba

Он је такве исправе употријебио као праве ради промјене уписа посједника на три парцеле у Нишићима, саопштено је из Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Поступајући тужилац за главни претрес предложио је саслушање четири свједока, вјештака из области криминологије и извођење више од 30 материјалних доказа, а предложено је и одузимање фалсификованих докумената.

ИЗВОРсрна, фото Ослобођење
Претходни текстФАБ бомбе – оружје преокрета на фронту у Украјини
Сљедећи текстОд 10. до 13. октобра Међународни пољопривредни симпозијум „Агросим 2024“