Насловна Најновије Потврђена оптужница против Мулахусића због изазивања националне мржње

Потврђена оптужница против Мулахусића због изазивања националне мржње

113
0

Суд БиХ потврдио је оптужницу против Јасмина Мулахусића, за изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, као и угрожавања безбједности.

У оптужници се наводи да је Мулахусић од 2021. до 2023. године континуирано путем својих профила на друштвеним мрежама објављивао садржаје према особама које је медијски обрађивао креирањем фото-монтажа, те креирањем неистинитих садржаја о особама о којима пише с намјером да код њих и чланова њихових породица изазове осјећај угрожености, несигурности и страха.

Мулахусић је у наведеном периоду јавно позивао на отпуштање с радних мјеста у институцијама БиХ особа српске и хрватске националности, преноси Бирн.

Мулахусић је, како се даље наводи у оптужници, дјелујући на овај начин према Бошњацима који немају погледе на политички живот, нацију и вјеру у складу с њиховим радикалним схватањима, вријеђао по вјерској и националној основи, сврставајући их као припаднике других конститутивних народа у БиХ, називајући их издајницима и невјерницима.

Он је јавно позивао и своје бројне сљедбенике да их казне, што су и учинили на начин да су на његовим јавним објавама остављали коментаре изразито пријетећег и увредљивог садржаја.

У оптужници се наводи како је Мулахусић ове радње починио у намјери да подстрекне на мржњу усмјерену против групе особа с обзиром на вјероисповијест, поријекло или националну припадност, те на тај начин изазове и распирује раздор, националну и вјерску мржњу и нетрпељивост међу конститутивним народима и осталима.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Vijesti.ba
Претходни текстУхапшен члан групе одговорне за кријумчарење више од 1.500 миграната
Сљедећи текстИ сутра нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином