Насловна Најновије Потврђена оптужница против Самарџије због пуцања и пријетњи

Потврђена оптужница против Самарџије због пуцања и пријетњи

164
0
Основни суд Соколац

Основни суд у Сокоцу потврдио је оптужницу против Самојка Самарџије, због кривичних дјела изазивање опште опасности, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних средстава и угрожавање безбједности.

Оптужницом се Самојку Самарџији ставља на терет да је 4. јуна у 16.45 часова у мјесту Кланац, општина Трново, након вербалне расправе са лицем чији су иницијали М.Г. из војне аутоматске пушке испалио више хитаца, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

У оптужници се наводи да је Самарџија одређено вријеме у мјесту Кланац, општина Трново, у кући коју користи лице С.Ж., неовлаштено држао аутоматску пушку калибра 7,62 милиметра са припадајућим оквиром у коме се налазило 19 метака, 60 метака калибра 7,62 милиметара и 154 метка калибра 7,9 милиметара.

Самарџија је, како се наводи, 5. јуна приликом претреса куће коју користи угрозио безбједност два лица озбиљном пријетњом да ће их лишити живота, па је лицу С.Ж. упутио озбиљне пријетње ријечима „убићу и тебе“, док је лицу М.Г. рекао „све ћу вам ово попалити, кад тад“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстРок бенд “Ехо радар” у музичкој продукцији РТРС-а објавио деби албум “Без граница”
Сљедећи текстСа тржишта се повлачи кокошија паштета Аргета, чији је рок употребе 10. септембар 2027. године