Насловна Најновије Потписан меморандум о развоју жељезничке мреже кроз Српску

Потписан меморандум о развоју жељезничке мреже кроз Српску

174
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Управе ЕРГ интернешнел групе, Мустафа Сани Ербилгин, потписали су у Бањалуци Меморандум о разумијевању у сврху развоја и унапређења жељезничке мреже кроз Српску.

Меморандум је потписан након иницијалних састанака, који су Додик и представници ЕРГ компаније имали у посљедња два мјесеца, саопштено је из Kабинета предсједника Српске.

Додик је истакао да је Република Српска препознала заинтересованост за сарадњу ове компаније са међународним искуством, те опредијељеност и спремност да ангажују адекватне ресурсе и најбољу праксу, како би подржали економски развој Српске.

Циљ меморандума је и да допринесе даљем развоју сарадње Републике Српске и ЕРГ интернешнел групе, реконструкцијом, електрификацијом, сигнализацијом и модернизацијом жељезничке пруге Добој – Тузла – Зворник.

Током састанка саговорници су изразили увјерење да ће сарадња бити реализована, као и да ће резултати, на пројектима од националног значаја у области жељезничке инфраструктуре, ускоро бити видљиви.

ИЗВОРсрна
Претходни текстOпрез, могућа поледица !
Сљедећи текстМартовски погром Срба – један од најтежих масовних злочина у новијој историји