Насловна Најновије Потписан споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву са Универзитетом у Патри

Потписан споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву са Универзитетом у Патри

65
0

На Универзитету у Патри 31. јануара потписан је споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву са Универзитетом у Патри и посебан споразум о сарадњи Филозофског факултета Пале и Хуманистичко-друштвеног факултета Универзитета у Патри.

Потписивање ових споразума обавили су ректори два универзитета, проф. др Милан Кулић и проф. др Христос Бурас, те декани два факултета, проф. др Драга Мастиловић и проф. др Василис Комис, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Споразум подразумијева сарадњу два универзитета у области Еразмус пројеката, учешћа у другим заједничким научним и наставним пројектима и проширење сарадње на остале факултете Универзитета.

Сарадња два факултета огледаће се у Еразмус размјени наставника, сарадника, студената и административног особља, заједничком организовању научних конференција и округлих столова, тако да ће Универзитет у Патри ове године бити суорганизатор Међународног научног скупа Наука и стварност (2023) на Филозофском факултету.

Такође, споразум подразумијева сарадњу у области нових технологија и учења на даљину, размјене методичко-дидактичких искустава у оквиру наставничке и истраживчке дјелатности и посебну сарадњу са Центром за хеленске студије Филозоског факултета.

У оквиру посјете Универзитету у Патри, делегација Универзитета у Источном Сарајеву присуствовала је и свечаној прослави празнику Света Три Јерарха, који је уједно и Дан грчке писмености и Дан Универзитета у Патри.

На свечаној церемонији додијељен је и један почасни докторат, награде за најбоље научне радове, најбоље предаваче, најбоље пројектне тимове, најбоље студенте и признања еминентним гостима.

Претходни текстОслобођајућа пресуда митрополиту Јоаникију и никшићким свештеницима
Сљедећи текстЧувени мрмот Фил предвиђа: Колико ће још трајати зима?