Насловна Најновије Потписивање уговор са осам незапослених особа које покрећу сопствени бизнис

Потписивање уговор са осам незапослених особа које покрећу сопствени бизнис

113
0

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписаће данас уговор са осам незапослених особа које покрећу сопствени бизнис, а оствариле су грант подршку у износу по 9.750 КМ, најављено је из Општинске управе.

Након завршене обуке о предузетништву, те развијених пословних планова, ова лица регистрована на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске стекла су услов за потписивање уговора о грант подршци, у складу са одобреним бизнис плановима, наведено је у саопштењу.

Општина Пале носилац је пројекта „Локалним партнерством до запошљавања у Палама“ у оквиру којег се спроводи програм покретања и унапређивања малих бизниса.

Пројекат је подржан од ЕУ и Међународне организације рада, а партнери су Завод за запошљавање Републике Српске/Филијала Источно Сарајево, Средњошколски центар „Пале“, Удружење „Сунце“.

Послодавци на пројекту су „Гријање инвест“, „ВС лајт“, Дом за старије „Натура“, текстилно предузеће „Мраз“, хотел „Термаг“ Јахорина, предузећа „Милкус“, „Станишић“ и „Грађење“, ауто-лимарска и лакирерска радња „Глуховић“, ентеријер Перић и пекара „Клас“.

Локално партнерство за запошљавање Пале је једно од 20 партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – фаза два“, који ЕУ финансира са четири милиона евра, а проводи Међународна организација рада /ИЛО/.

Овај пројекат има за циљ да кроз локална партнерства за запошљавање допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за запошљавање особа у неповољном положају на тржишту рада.

У саопштењу додају да се пројекат наставља новим циклусом обуке под називом „Како унаприједити посао“, како би сви корисници имали савјетодавну подршку и одржали активним своје послове и у будућности.

Потписивање уговора и изјаве за медије планиране су у 9.00 часова у дали Скупштине општине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођено 29 беба
Сљедећи текстМеђународни сајам туризма у Београду; Своју понуду представиће и Српска