Насловна Најновије Почела са радом Амбуланта у МЗ Церска у Власеници

Почела са радом Амбуланта у МЗ Церска у Власеници

34
0

На подручју мјесне заједнице Церска, данас је отворена подручна амбуланта, чији ће запослени пружати медицинску помоћ за око 70 породица са подручја ове мјесне заједнице.

„На подручју МЗ Церска отварамо данас подручну амбуланту, која је једна од три амбуланте које припадају ДЗ Власеница. Церска амбуланта је најудаљенија од нашег ДЗ у Власеници и до отварања ове амбуланте мјештани су имали огромне потешкоће приликом пружања здравствене заштите због удаљености. Узимајући у обзир чињеницу да овдје већином живе старији људи, то је представљало додатну потешкоћу која ће од данас бити отклоњена. Иначе, улагали смо доста у централну зграду, набавили смо нову опрему, ново санитетско возило, улагали смо у систем централног гријања ДЗ Власеница“, истакла је директорица ДЗ Власеница др Гордана Крстић додајући да ће о раду амбуланте у Церској мјештани бити обавијештени на огласној табли, медицинска сестра, односно медицински техничар, биће у просторијама амбуланте сваки дан, а за сада, љекар ће долазити једном седмично.

„Овом приликом се захваљујем начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу и његовим сарадницима који су омогућили да церска амбуланта почне са радом јер је физичка удаљеност мјештана од ДЗ Власеница била огромна препрека“, додала је Крстићева.

„На овом мјесту гдје се сада налазимо постојао је објекат изграђен осамдесетих година који је функционисао до 1993. године. Током рата овај објекат је девастиран да би био обновљен око 2005. године средствима Владе Холандије. Сада имамо нов објекат амбуланте, а узимајући у обзир чињеницу да у селима има доста старијег становништва, ово нам итекако значи. Захваљујем се начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу, као и директорици ДЗ Власеница др Гордани Крстић која је радила на опремању амбуланте“, навео је предсједник МЗ Церска Шефко Гобељић.

 

ИЗВОРинфо портал општине власеница
Претходни текстDrive Cafe espresso, омиљени напитак посјетилаца Газпром и НИС Петрол бензинских станица (Видео)
Сљедећи текстЈуговић и Шкипина са руководствима приватних вртића: Од новембра већа субвенција – 80 КМ по дјетету