Насловна Најновије Почела свечаност представљања спортиста који ће се такмичити у Казању

Почела свечаност представљања спортиста који ће се такмичити у Казању

51
0

У Бањалуци је почела свечаност, на којој ће бити представљени спортисти који ће на Спортским играма земаља БРИКС-а у руском граду Казању, наступити као национална репрезентација Републике Српске.

Овој свечаности присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар породице, омладине и спорта Српске Селма Чабрић и други министри у Влади Српске, те представници републичких институција, градских установа, спортских и других организација, као и бројни грађани.

Репрезентација Републике Српске ће од 12. до 23. јуна учествовати на Играма БРИКС-а у Казању, респектабилном такмичењу на којем је учешће потврдило 97 земаља.

Међу више од 4.000 страних учесника и спортиста, који ће одмјерити снаге у 27 дисциплина су и представници Републике Српске, у неколико спортова.

Републику Српску ће у Русији представљати 84 члана спортске делегације, од чега 64 спортиста, који ће се такмичити у осам дисциплина.

Представницима делегацијe Републике Српске, на крају манифестације биће уручена застава Републике Српске коју ће носити на Играма, док ће свим спортистима бити уручен божур, овогодишњи симбол игара.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстКонаковић упутио протестну ноту Црној Гори, а и Србији ће
Сљедећи текстОбиљежене 32 година од страдања српских цивила у мјесту Чемерно, РТВИС, 10.06.2024. (ВИДЕО)