Насловна Најновије Почела традиционална манифестација културе – „Вишеградска стаза“ (Фото)

Почела традиционална манифестација културе – „Вишеградска стаза“ (Фото)

51
0

Рециталом „Не руши мостове“, који су извели ученици Средње школе „Иво Андрић“, у Вишеграду је почела традиционална манифестација културе „Вишеградска стаза“, посвећена Андрићу и његовом дјелу.

Након рецитала положено је цвијеће на спомен-обиљежје овом нобеловцу крај вишеградске ћуприје, као и на споменик Андрићу у Андрићграду.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла да је манифестација почела изведбом ученика, те изразила одушевљење што ученици у свијету модерних технологија читају дјела Ива Андрића.

„У програму ученика могли су се чути цитати из Андрићевог романа `На Дрини ћуприја`, а у позадини програма у пратњи ученика на гитари изведена је пјесма о Вишеграду“, навела је Зечевићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је припремљен садржајан програм поводом манифестације „Вишеградска стаза“.

„Задовољство је било видјети велики број ученика. Ово је прилика да позовем све суграђане да буду дио ове манифестације и својим присуством увеличају богат програм“, истакао је Ђуревић.

Манифестација „Вишеградска стаза“ биће свечано отворена вечерас у 19.00 часова у Дому културе у Вишеграду.

СРНА

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ понедјељак, 10. јуна, свечана академија поводом 30 година Музичке академије
Сљедећи текстДодик за Руску газету: БРИКС је нада за свијет и велика историјска иницијатива