Насловна Најновије Почео хорски фестивал „Дани Слоге“

Почео хорски фестивал „Дани Слоге“

41
0

Концертом Српског пјевачког друштва „Слога“ и Камерног хора – смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у Саборној цркви у Сарајеву вечерас је почео четврти Хорски фестивал „Дани Слоге“.

Старјешина Саборне цркве у Сарајеву јереј Немања Ђуреиновић рекао је новинарима да је фестивал хорске музике у Сарајеву значајан не само за православне Србе већ и за читаву заједницу на простору БиХ.

Он је додао да на фестивалу хорови из Србије, Црне Горе и БиХ.“Из Србије нам долази академски хор `Колегиум музикум`, један од најбољих академских хорова у Србији, пјевачко друштво храма Светог Саве из Београда и пјевачко друштво `Јединство` из Котора, једно од најстаријих на Балкану“, рекао је Ђуреиновић.

Раде Радовић, диригент Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Иточном Сарајеву, истакао је значај оваквих фестивала због чињенице да на њему учествују и хорови из региона.

– Вечерас смо се представили композицијама домаћих аутора Владе Милошевића и Светислава Божића, као и класиком српске духовне музике Корнелија Станковића те композицијама руских и украјинских композитора – навео је Радовић.

Овогодишњи фестивал хорског пјевања, у организацији Српског пјевачког друштва „Слога“, посвећен је обиљежавању 150 година од освештања Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДанијел Симић предсједник Удружења новинара Републике Српске
Сљедећи текстЕмисија „Актуелно“ 24.11.(ВИДЕО)