Насловна Вијести Република Српска Појачана фреквенција возила на прелазима Градишка, Изачић и Кладуша

Појачана фреквенција возила на прелазима Градишка, Изачић и Кладуша

186
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија редовно уз повољне услове за вожњу, а појачана је фреквенција возила на изласку из БиХ на граничним прелазима Градишка, Изачић и Велика Кладуша, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном правцу Коњевић Поље-Милићи због реконструкције коловоза, на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Измијењен је режим саобраћања и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб и на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу гранични прелаз Градина-ентитетска граница Копривна и ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ је због саобраћајне незгоде која се рано јутрос догодила у мјесту Бистарац на правцу Тузла-Лукавац саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини.

На дионици Рипач-Дубовско на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац данас од 13.00 до 14.00 часова биће обустављен саобраћај због радова, а за то вријеме алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц од 22.00 до 6.00 часова саобраћа се наизмјенично једном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћу саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се због радова саобраћај и на правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/ и Шамац-Орашје /Гребнице-Базик/. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСунчано и топло, могући краткотрајни пљускови
Сљедећи текстГанић и остали оптужени сутра у судници