Насловна Вијести Сервисне информације Појачан интензитет саобраћаја на свим путевима

Појачан интензитет саобраћаја на свим путевима

41
0

Појачан је интензитет саобраћаја на већини путних праваца и граничних прелаза, а висока температура отежава вожњу, па из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима савјетују да праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања.

Из АМС скрећу пажњу и на повећан број мотоциклиста, као и на успорено одвијање саобраћаја на дионицама гдје се изводе радови.

У току су радови на раскрсници у Драксенићу, због чега ће до сутра ујутро бити потпуно обустављен саобраћај како према граничном прелазу Доња Градина, тако и на магистралном путу између Kозарске Дубице и Градишке.

Због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко пута, током експлоатације рудника Љубија.

Због радова на изградњи приступне саобраћајнице на магистрални пут, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ивањска – Шарговац.

На дионици магистралног пута Приједор – Kозарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, измијењен је режим вожње.

Због изградње разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац – Kотор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница Републике Српске/ФБиХ /Подјезера.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран -Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ „Угљевик“.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ Ћесим – Придворци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/, измијењен је режим вожње и постављена је привремена сигнализација која регулише саобраћај.

Због радова на регионалном путу Језеро – Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Kлашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ у току су радови на редовном одржавању тунела „Гај“ на дионици ауто-пута Сарајево запад – Лепеница.

За вријеме радова возила саобраћају једном тунелском цијеви, у двосмјерном режиму саобраћаја.

Радови се изводе и на вијадукту „Kлопче“, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима Житомислићи – Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф – Травник /Kомар/, Жепче – Зеница /Голубиња/, Бихаћ -Босански Петровац /Рипач – Дубовско/ и Шамац – Орашје /Гребнице – Базик/.

Појачана је фреквенција возила на улазу у БиХ на граничним прелазима Градишка и Велика Kладуша, а на излазу на граничном прелазу Аржано, Дољани, Неум, Делеуша и Запци.

На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Отворен је гранични прелаз Kрстац на путном правцу Гацко – Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСунчано и вруће
Сљедећи текстЦрвено упозорење због високе температуре