Насловна Најновије Прва трејл трка на подручју Парка природе „Требевић“

Прва трејл трка на подручју Парка природе „Требевић“

89
0

У заштићеном подручју Парка природе „Требевић“ Источно Сарајево данас ће бити одржана прва трејл трка, чији је циљ, осим спортског такмичења и дружења, промоција природног добра и здрав живот.

Стаза је дуга 14 километара, пролази кроз предјеле нетакнуте природе. Старт и циљ трке је код ресторана „Требевићки рај“.

Организатор трке је Јавна установа Парк природе „Требевић“ Источно Сарајево и Спелеолошко-еколошко удружење „Орловача“ Пале.

Вршилац дужности Парка природе „Требевић“ Младен Самарџић рекао је Срни да ће учесници проћи шумским путем преко стазе „Принцеза“ до самог врха Требевића, те ићи једном од најљепших планинских и пјешачких стаза.

„Такмичари ће се са врха спуштати до Пухове равни, затим ће преко села Међуше и Студенковићи ићи до шумске стазе која води према аустроугарским положајима па све до Добрих вода. Ту се враћају шумским путем до циља“, објашњава Самарџић.

Старт трке планиран је у 10.00 часова, а медијима би требало да се обрате градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Стари Град Бојо Гашановић и директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић. /крај/мкб

ИЗВОРСрна
Претходни текстУдари вјетра на подручју Кнежева
Сљедећи текстУ недјељу избори у 89 градова и општина у Србији