Насловна Најновије Прва трејл трка у суботу, 1.јуна

Прва трејл трка у суботу, 1.јуна

208
0

У заштићеном подручју Парка природе „Требевић“ Источно Сарајево у суботу, 1. јуна, биће одржана прва трејл трка, чији је циљ, осим спортског такмичења и дружења, промоција природног добра и здрав живот.

Организатор трке је Јавна установа Парк природе „Требевић“ Источно Сарајево и Спелеолошко-еколошко удружење „Орловача“ Пале.

Вршилац дужности Парка природе „Требевић“ Младен Самарџић рекао је да се на овој планини налази велики број туристичких атракција, које је могу довести до најпожељније дестинације града Источно Сарајево.

„Међутим, с обзиром на то да нема довољно смјештајног капацитета, можда је то најслабија компонента ове дестинације“, рекао је Самарџић.

Стаза је дуга 14 километара, а старт и циљ трке је код ресторана „Требевићки рај“.

Самарџић је рекао да ће учесници проћи шумским путем преко стазе „Принцеза“ до самог врха Требевића, те ићи једном од најљепших планинских и пјешачких стаза.

„Такмичари ће се са врха спуштати до Пухове равни, затим ће преко села Међуше и Студенковићи ићи до шумске стазе која води према аустроугарским положајима па све до Добрих вода. Ту се враћају шумским путем до циља“, објашњава Самарџић.

Он је навео да стаза пролази кроз предјеле нетакнуте природе и да је важно да се, осим такмичарског карактера, ужива у лијепим погледима и предјелима.

Старт трке планиран је у 10.00 часова, а медијима би требало да се обрате градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Стари Град Бојо Гашановић и директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић. /

 

 

 

 

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтевандић: Нећемо именовати судије у Уставни суд БиХ
Сљедећи текстЈачати капацитете територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источно Сарајево