Насловна Магазин Култура Први дан у знаку „Апокалиптике“ и „Гоблина“

Први дан у знаку „Апокалиптике“ и „Гоблина“

264
0

Наступи финског хеви метал бенда „Апокалиптика“ и домаћег панк рок састава „Гоблини“ обиљежили су први дан „Нектар ОК феста“ у Долини хероја у Фочи.

Хиљаде посјетилаца из земаља региона, Европе и свијета уживали су у наступу својеврсног оркестра виолончела на којима је „Апокалиптика“ обрадила пјесме „Металике“, „Сепултуре“ и других познатих хеви метал бендова.

Један од чланова „Апокалиптике“ Еика Топинен рекао је да су срећни што су дошли на тако необичан фестивал.

„Ово је прелијепо мјесто, драго нам је да смо дио свега овога“, рекао је Топинен новинарима у Долини хероја, која је симбол слободе и слободарског духа.

За крај првог дана осмог „Нектар ОК феста“ наступили су српски панкери „Гоблини“, који ове године славе 30 година постојања.

На главној бини претходно су наступили „И плеј“ и Никола Врањковић, а на бини у кампу „Ортодокс Келтси“ и „Саншајн“.

У оквиру ОК Синема зоне, која се реализује у сарадњи са Фестивалом музичког документарног филма Док`н’Ритам, прве вечери приказани су документарни филмови на тему музике „Побједници су досадни“ и „Сужени снови – Репетитор у ЦЗ-у“.

Програм другог дана фестивала почиње у 12.00 часова крај базена, уз ди- џејеве, а од 14.00 часова у ОК Бук зони биће одржана промоција књига Бориса Лајнера.

На ОК камп стејџу наступиће Едо Мајка и „Лет 3“, а на главној бини „Сајлент“, Дамир Урбан, Нено Белан и „Дубиоза колектив“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтранци потпирују конфликте сврставањем на једну страну
Сљедећи текстОдбојкашице Србије са Бразилом за финале Лиге нација