Насловна Вијести Република Српска Предвиђено да дионица Бијељина-Рача буде у фунцији најкасније за три године

Предвиђено да дионица Бијељина-Рача буде у фунцији најкасније за три године

230
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас на локацији припремних радова на изградњи дионице ауто-пута Бијељина-Рача да је почетак радова добра вијест за све и да је предвиђено да ова дионица од 20 километара буде у функцији за двије и по до три године.

„Ово је добар дан за читаву Републику Српску, а посебно за овај крај“, рекао је Додик који је мјесто радова на путу „Ивице“ према Обарској посјетио са министром саобраћаја и веза Републике Српске Недељком Ћорићем, министром комуникација и транспорта у Савјету министара Војином Митровићем и вршиоцем дужности директора „Аутопутева Републике Српске“ Слободаном Станаревићем.

Додик је рекао да ће у наредних мјесец до два доћи са предсједником Србије Александром Вучићем да званично отворе радове.

Према његовим ријечима, ови радови финансирају се средствима Владе Републике Српске и оним што ће дати Влада Србије.

„Вјерујем да ћемо са турским партнерима наћи начин да наставимо даље према Брчком и да ћемо да ријешимо проблеме проласка трасе кроз дистрикт Брчко, која је кључна за интегрални путни правац“, нагласио је Додик.

Он је навео да је педвиђено да за 36 мјесеци ових 20 километара пута буде спојено на мост преко Саве који ће бити изграђен, као и на трасу од моста до Кузмина и петљу која ће овдје бити изграђена.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАпел КП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево
Сљедећи текстУ слијетању пољског аутобуса у Хрватској погинуло 12 особа (ФОТО)