Насловна Вијести Источно Сарајево Представници Електротехничког факултета у посјети Националном Гунма Универзитету у Маебашију, Јапан

Представници Електротехничког факултета у посјети Националном Гунма Универзитету у Маебашију, Јапан

94
0

Данас су представници Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву декан проф. Божидар Поповић и продекан за наставу проф. Срђан Лале, били на радном састанку са представницима Националног Гунма Универзитета у Маебашију, главном граду префектуре Гунма у Јапану.

У име Гунма Универзитета са нашим представницима разговарали су проректор проф. Хидејуки Итабаши (Hideyuki Itabashi) и руководиоци Департмана за Електронику и информатику. Посјета је организована посредством Амбасаде БиХ у Јапану, а састанку је присуствовао и амбасадор Синиша Берјан. Овом приликом договорено је потписивање споразума о сарадњи између Електротехничког факултета из Источног Сарајева и Факултета науке и технологије Гунма Универзитета, које ће се реализовати до краја фебруара 2023. године, након спровођења административних процедура. Разговарано је о различитим правцима сарадње, између осталог о размјени студената и академског особља, заједничким пројектним апликацијама и дефинисању оквира за научну сарадњу и подршку међународне видљивости Симпозијума Инфотех Јахорина. Наши представници посјетили су и лабораторије за вјештачку интелигенцију и виртуелну реалност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
ИЗВОРЕлектротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву
Претходни текстЗаборављени коријени: Црква Светог Илије у Илијашу
Сљедећи текстЦвијановић у радној посјети САД