Насловна Најновије Представљене могућности сарадње са Саудијским фондом за развој; Додик: Важно одржати финансијску...

Представљене могућности сарадње са Саудијским фондом за развој; Додик: Важно одржати финансијску стабилност (ФОТО)

146
0

Република Српска одржала је финансијску стабилност и чини све да је додатно ојача, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик након одржаног састанка предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са градоначелницима, начелницима општина, директорима јавних предузећа, представницима институција и установа Српске на којем су представљене могућности и начини сарадње на пројектима са Саудијским фондом за развој.

Додик је рекао да су договорили да у наредна два мјесеца обиђу све општине, како би подстакли различите пројекте.

– Треба направити координацију како би то све било урађено на добар начин. За Српску је важно да одржава своју финансијску стабилност. Један од начина да ојачамо јесу и инвестиције  и припремамо се за отварање неколико нових фабрика ускоро – рекао је Додик.

Додик истиче да је поред разговора о Саудијском фонду, било приче и о другим фондовима.

Вишковић је нагласио да су на данашњем састанку представљене могућности и начини сарадње на пројектима са Саудијским фондом за развој, који је већ учествовао у прошлој години у два пројекта у Српској за која су издвојена 32 милиона долара за изградњу студентског дома у Фочи и будућег научно технолошког парка у Бањалуци.

Вишковић је позивао локалне заједнице да кандидују развојне пројекте код Саудијског фонда за развој, који нуди изузетно повољна кредитна и донаторска средства.

Премијер Вишковић прецирао је да ради о средствима под изузетно повољним условима, са грејс периодом од пет година и каматном стопом од 1,5 одсто, што је изузетно повољна понуда, с обзиром на тренутне тржишне услове.

– Саудијски фонд спреман је да даје и донаторска средства и кредитне линије. На финансијском тржишту било гдје у Европи и свијету нема тако прихватљивих услова за кредите. Важно је што Саудијски фонд нема лимит за издвајање кредита – рекао је Вишковић. 

Састанку је присуствовало више од 200 учесника.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстПогледајте како изгледа биста Виталију Чуркину која ће бити постављена у Источном Сарајеву
Сљедећи текстОбиљежавање Дана бораца и Борачке организације Републике Српске