Насловна Најновије Презентација регионалног пројекта развоја руралног туризма

Презентација регионалног пројекта развоја руралног туризма

71
0

На Хан Пијеску данас ће бити представљен пројекат развоја руралног туризма у прекограничком региону Србије и БиХ, који ће већим дијелом финансирати ЕУ, а грант од 243.065 евра биће у једнаком омјеру инвестиран у Хан Пијесак и Лозницу.

Општина Хан Пијесак је пројекат „Развој руралног туризма као основе за будући одрживи развој у прекограничком региону Србије и БиХ“ кандидовала 2022. године, уговор о имплементацији је потписан у септембру 2023. године, а реализоваће се до септембра 2025. године, речено је Срни у овој локалној заједници.

Хан Пијесак је носилац пројекта јер, како је наведено, има капацитете да га реализује и даје подршку развоју туризма на свом подручју, што је посебно значајно у контексту недавног проглашења подручја ове локалне заједнице за ваздушну бању.

Партнери пројекта су град Лозница, Ловачко удружење „Студена Гора“ са Хан Пијеска и Ловачко удружење „Гучево“ из Лознице.

Презентација пројекта почеће у 11.00 часова.

Тијело за уговарање овог пројекта је Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ Министарства финансија Србије.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСутра обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Сљедећи текстДодик: Гласање у УН пораз Америке, резолуција највише штете донијела БиХ