Насловна Најновије Преминуо Божидар Крстајић

Преминуо Божидар Крстајић

74
0

У Београду је у 75. години преминуо проф. др Божидар Крстајић, редовни професор у пензији Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Божидар Крстајић рођен је 7. јула 1948. године на Жабљаку, Црна Гора. Основну школу завршио је на Жабљаку, а класичну гимназију у Пљевљима. Дипломирао је на Одсјеку за електроиндустрију на Електротехничком факултету у Сарајеву 1972. године. Постдипломске магистарске студије завршио је на Електротехничком факултету у Загребу, а докторску дисертацију одбранио је 1986. године на Електротехничком факултету у Сарајеву.

Професионалну каријеру започео је на Електротехничком факултету у Сарајеву 1972. године у звању асистента. Од 1986. године радио је као доцент на предмету Теорија електромагнетских поља. У звање ванредног професора на предмету Електромагнетика изабран је 1989. године. У звање редовног професора на предмету Електромагнетика на Електротехничком факултету у Српском Сарајеву изабран је 2003. године. Поред Електротехничког факултета у Сарајеву, радио је на Војној академији у Рајловцу и Електротехничком факултету у Тузли.

Од 1990. до 1992. године био је продекан за наставу, а од 1. октобра 1991. до 6. априла 1992. године вршилац дужности декана Електротехничког факултета у Сарајеву.

У статусу гостујућег професора на Техничком универзитету у Минхену провео је пет година, а истовремено у статусу истраживача у Истраживачком центру АББ у Хајделбергу шест година. Од 2002. до 2012. године био је декан Електротехничког факултета у Источном (раније Српском) Сарајеву.

О дану и мјесту сахране, као и о комеморацији поводом смрти проф. др Божидара Крстајића, јавност ће бити накнадно обавјештена.

ИЗВОРСарајево на вези
Претходни текстПораз Швајцарске од Бразила оставио Србију у животу
Сљедећи текстДвор Карађорђевића у Хан Пијеску