Насловна Најновије Ниво Мораче за два дана премашио десет метара – срушен мост код...

Ниво Мораче за два дана премашио десет метара – срушен мост код Колашина

88
0

Обилне кише на подручју Берана почеле су да стварају озбиљне проблеме због наглог раста водостаја ријеке Лим и других мањих ријека, а у мјесту Лугови, у близини магистралног пута Колашин-Црквине, срушен је мост.

Становници насеља Доњи Талум рекли су да су због пораста водостаја угрожене поједине куће и да су у том насељу поплављене и непроходне и неке улице, јавила је Радио-телевизија Црне Горе.

Општински штаб са заштиту од елементарних непогода данас ће одржати сједницу због тренутне ситуације.

Због обилних падавина ниво ријеке Мораче у Подгорици је за два дана премашио 10 метара и јутрос је износио 1.085 центиметара. Само прије два дана ниво Мораче је био 600 центиметара.

И притока Мораче Рибница је нарасла пола метра, па су зато поплављени Саставци, мјесто гдје се спајају Морача и Рибница, популарно састајалиште Подгоричана.

Потопљен је и камени мост, познат као Аџи-пашин, обновљен у 18. вијеку.

С обзиром на прогнозу да ће киша падати и наредна два дана, очекује се даљи раст водостаја Мораче, а Хидрометеоролошки завод Црне Горе издао је упозорење.

Јак јужни вјетар синоћ је обарао стабла у градовима широм Црне Горе, поплављене су биле градске улице како у градовима на приморју тако и у централној регији.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЦвијановићева честитала славу МУП-а Српске
Сљедећи текстПренос утакмица Свјетског првенства у фудбалу на Тргу Србија