Насловна Најновије Претежно суви коловози

Претежно суви коловози

114
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, учестали су одрони камења и земље, а уз ријечне токове и у котлинама јутарња магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње сваким даном, осим недјеље, од 8.00 до 17.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај у зони извођења радова /од Невесиња до ентитетске границе/. Алтернативни правци за вријеме обуставе су Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Измијењен је режим саобраћаја и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац-Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и на путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и на правцима граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Другачије се саобраћа и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвија се на правцима ентитетска граница Хргови/Блажевац-Лончари-ентитетска граница Лепница и ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ получасовне обустава због деминирања терена на снази су од 8.30 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионица Церик-пијаца „Аризона“, а алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаставак суђења за злочин над Србима на Чемерну
Сљедећи текстСутра устоличење патријарха Порфирија у Пећкој патријаршији