Насловна Локални избори 2024 Провјерите гдје и како можете гласати !?

Провјерите гдје и како можете гласати !?

166
0
На званичном сајту Централне изборне комисије БиХ, можете провјерити да ли сте регистровани за гласање на локалним изборима и на којем гласачком мјесту можете гласати.
 
Уношењем података (име, презиме и матични број) на сајту ЦИК-а можете сазнати гдје гласате.
 
Централна изборна комисија БиХ и Популациони фонд УН, заједнички су креирали и Вајбер четбот за предстојеће локалне изборе, с’ циљем промоције учешћа младих у политичким процесима.

 

Овај иновативни алат, претходно кориштен на локалним изборима 2020. и општим 2022. године, показао се ефикасним извором информација за бираче, омогућавајући брз и једноставан приступ кључним информацијама о изборном процесу, навели су раније из ЦИК-а.

Циљ Вајбер четбота је да младим бирачима, посебно онима који први пут гласају у БиХ, пружи потребне информације и упутства у вези са предстојећим изборима.

Осим тога, четбот пружа информације како грађани могу да провјере да ли су уписани у бирачки списак, а садржи и детаљне упуте о процесу и процедури исправног гласања, као и информације о свим кандидатима у свим општинама у БиХ.

Четбот пружа детаљна упутства о процесу и процедури исправног гласања, као и информације о свим кандидатима.

Овај алат доступан је уносом кључне ријечи „Избори“ у претрагу на Вајберу.

Уколико је неко раније користио четбот, препоручује се да обрише претходни чет прије поновног уласка путем претраге, како би имао обезбијеђен приступ најновијим информацијама.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстОдложене све фудбалске утакмице у Републици Српској
Сљедећи текстОбраћање Владе ФБиХ након хитне сједнице о стању у подручјима погођеним поплавом (ВИДЕО)