Насловна Најновије Прочитана оптужница Милошу Лучићу

Прочитана оптужница Милошу Лучићу

471
0

У Суду БиХ данас је прочитана оптужница бившем министру за људска права и избјеглице у Савјету министара Милошу Лучићу, која га терети за злоупотребу положаја или овлаштења и проневјере у служби.

Осим Лучића, оптужницом су обихваћени и Синиша Папаз, Далибор Шеховац и Мирко Ристовић.

Лучић се терети да је, искориштавањем службених овлаштења, оштетио буџету БиХ за 69.777 КМ.

Према оптужници, која је данас прочитана, Лучић је лажно приказивао трошкове репрезентације тако што је од Папаза набављао већу количину различитих фискалних рачуна који су већ плаћени од гостију у угоститељским објектима, пренијели су федерални медији.

Лучић је оптужен и да је злоупотребљавао службену платну банковну картицу Министарства за људска права и избјеглице за точење горива у различита возила која нису била у власништву Министарства.

Оптужница терети Лучића да је, користећи службени „ауди А6“, вршио наводно одржавање возила изван одабраних и овлаштених сервиса, у чему су му помагали Шеховац и Ристовић, па су на тај начин представљали трошкове који се нису десили и остваривали незакониту имовинску корист.

Према наводима Тужилаштва БиХ, Лучића оптужница терети и да је присвојио средства Министарства, а ријеч је о лаптопима и мобилним телефонима.

Тужилаштво БиХ је раније саопштило да ће наводе оптужнице доказивати позивањем 120 свједока, три вјештака и прилагањем више од 400 доказних материјала.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаставак суђења за злочине у Добровољачкој улици
Сљедећи текстБањалука: Извјештај против осумњичених због неовлаштене производње и промета опојних дрога (ВИДЕО)