Насловна Најновије Путин и Алијев потписали документе који ће допринијети развоју сарадње (ВИДЕО)

Путин и Алијев потписали документе који ће допринијети развоју сарадње (ВИДЕО)

45
0
Мир на Кавказу у потпуности одговара исконским интересима свих земаља у региону, поручио је предсједник Русије Владимир Путин на заједничкој конференцији за медије са азербејџанским предсједником Илхамом Алијевим након званичног дијела посјете Азербејџану.
 

Азербејџански лидер је са своје стране потврдио да је на састанцима било ријечи о регионалној безбједности гдје се од септембра прошле године створила нова ситуација.

– Азербејџан је повратио територијалну цјеловитост због чега се појавила могућност за стварање стабилног и дугорочног мира – рекао је Илхам Алијев.

Документи који су данас потписани допринијеће развоју руско-азербејџанске сарадње, оцијенио је Путин, сумирајући резултате своје званичне посјете.

Посебна пажња током данашњих састанака била је посвећена унапређењу трговинске и економске сарадње, нагласио је руски предсједник и оцијенио да је за ову годину већ примјетан раст промета трговине.

– Русија је један од највећих инвеститора у Азербејџану и драго нам је да је тако – рекао је руски предсједник.

И Русију и Азербејџан брину еколошка питања, навео је Алијев, и потврдио да је на састанцима у уском и раширеном формату било ријечи о смањењу нивоа воде у Каспијском мору, те да је договорено да се утврде методе за избјегавање еколошке катастрофе која се већ наслућује и оком непрофесионалца.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПатријарх Порфирије: Не судите другима, у памет узмите ријеч Божију
Сљедећи текстОпштина Источна Илиџа: Јавни позив за суфинансирање породица са четворо и више дјеце