Насловна Најновије Путин: Нема прекида ватре до почетка преговора

Путин: Нема прекида ватре до почетка преговора

48
0

Русија никада није била против преговора са Украјином, међутим, конфликт се не може ријешити преко посредника, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на конференцији за штампу крају самита Шангајске организације за безбједност у Астани.

Путин је рекао да је прекид ватре на линији раздвајања немогућ до почетка мировних преговора са Украјином. Москва не може да прогласи прекид ватре у нади да ће друга страна предузети позитивне кораке, нагласио је он.

– Не можемо дозволити да непријатељ искористи тај прекид ватре како би побољшао своју позицију. За прекид ватре Украјина мора да пристане на такве кораке по питању демилитаризације, који би били неповратни и прихватљиви за Руску Федерацију – рекао је Путин руским медијима.

Он је истакао да је Москва увијек за преговоре, али сумња да се конфликт може ријешити преко посредника.

Он је објаснио да је рјешавање сукоба преко посредника, немогуће због чињенице да такав посредник вјероватно неће имати овлашћења да потпише коначни документ.

Русија озбиљно разматра изјаву Доналда Трампа, да може да заустави конфликт у Украјини. Како истиче, он није упознат са приједлогом Трампа о завршетку сукоба.

Путин је у обраћању новинарима, још једном истакао да руководство Украјине нема легитимитет. Путин сматра бесмисленим обраћање директно Врховној ради, пошто већина њених посланика слуша нелегитимну владу у Украјини.

 

ИЗВОРсрна, фото EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT
Претходни текстАмиџић: Усвојена и одлука о расподјели средстава РАК-а
Сљедећи текстЂоковић побиједио у другом колу Вимблдона и одмах сазнао име новог противника