Насловна Најновије Представа „Истина“ – Флориан Зелер, 28. октобра у Народном позоришту Источно Сарајево

Представа „Истина“ – Флориан Зелер, 28. октобра у Народном позоришту Источно Сарајево

56
0

У Народном позоришту Источно Сарајево 28. октобра одиграће се представа „Истина“ – Флориан Зелер, у извођењу Градског позоришта Јазавац, са почетком у 20.00 часова.

Говорити истину није увијек лако и једноставно. О томе нам управо говори комад француског писца Флориана Зелера. Истина је једна, и зато је тако усамљена, док се испод ње гомила хиљаду лажи. Говорити истину у интимним везама подразумијева и откривање својих мана, показати себе партнеру, онаквог какав заиста јеси. Многи имају страх од тога да неће бити прихваћени и чини им се да је ипак једноставније лагати. Лагање постаје одбрамбени механизам који нас штити од тога да нас партнер истински упозна. Почињемо играти игру скривања и прикривања. Навлачимо маску себе каквог би жељели да нас други виде. Жељом да се прикажемо бољим него што јесмо, гомиламо лажи и упадамо у све ризичније ситуације. А то је идеалан терен за комедију.

То је осјетио и Зелер који кроз низ драмских ситуација разоткрива лажи и механизам лагања да би дошао до истине. А истина је да се многи од нас претварају да су искрени према свом партнеру. Искреност је основ сваке чврсте и стабилне везе. На искрености се гради поверење међу партнерима. Ако нема поверења и искрености наши односи постају хладни и равнодушни. А то је корак до прекида односа међу партнерима. Ми бирамо, истина или лаж!?

Жељко Стјепановић, у представи је и глумац и редитељ. Остале улоге Драгана Марић,  Александра Спасојевић, Љубиша Савановић и Жељко Стјепановић.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстСИПА у акцији „Бјегунац“: Ухапшено пет особа
Сљедећи текстРадови на електро мрежи