Насловна Најновије Радници у угоститељству све траженији на тржишту рада

Радници у угоститељству све траженији на тржишту рада

57
0

Радници у угоститељству све су траженији на тржишту рада. Средња школа у Теслићу због тога нуди широк избор занимања у овој струци.

Будући кувари, посластичари, конобари за посао не брину, јер су управо њихова занимања међу најтраженијим на тржишту рада.

– Ово је врло тражен посао у нашој струци. Сваки дан се траже нова запослења, угоститељи или конобари у овој струци – каже Ања Гачић,  угоститељски техничар.

Будући угоститељи кажу да уживају у практичној настави, а своје умијеће и вјештине из кухиње често демонстрирају и код куће.

Занат додатно усавршавају и у локалним угоститељским објектима.

– Посластичар је веома креативно занимање. Правимо разне колаче, посластице, учимо се доста тога, декорацијама поготово – прича Ајла Ботић, посластичар.

С обзиром на то да је Теслић познат по туризму, и кадар у овој струци мора бити квалитетан.

Због тога су у теслићкој средњој школи одлучили да понуде богат избор занимања у овој струци.

– Ове године имамо комбиновано одјељење конобара и посластичара. Покушавемо да упишмо по једно одјељење угоститељских техницара и кувара и једно туристичких техничара – рекао је Горан Ђекановић, прф. практичне наставе у Средњој школи „Јован Дучић“ Теслић.

Теслићка средња школа у наредној школској години планира да упише 148 ђака. Од тог броја, 88 мјеста је планирано за занимања у струциуУгоститељство и туризам.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстКМФ “Танго” обиљежио десет година од најуспјешније сезоне (Видео)
Сљедећи текстПет медаља за најмлађе борце „T-Combat Teama“ на државном првенству