Насловна Најновије Радосављевић: Дјецу сам затекла са пушкама изнад главе

Радосављевић: Дјецу сам затекла са пушкама изнад главе

366
0

Марија Радосављевић, мајка двоје дјеце коју су синоћ код Звечана претукли припадници специјалне јединице косовске полиције, испричала је да је дјецу затекла са пушкама изнад главе када је дошла по њих.

Она је испричала да је била у граду и најмлађег сина водила на тренинг, када ју је позвао старији син и рекао јој да су их злостављали и да мора неко да дође по њих.

Радосављевићева каже да је, када је стигла на то мјесто, видјела блиндирано возило и кћерку која је сједила видно узнемирена и уплакана на ливади, потпуно расчупана, а изнад ње су стајала два полицајца са пушкама у рукама.

Поред блиндираног возила видјела је њихов “квад“ и сина који је чучао и држао руке изнад главе.

Радосављевићева је за „Косово онлајн“ рекла да је тражила воду, што јој најпре полицајци нису хтјели дати, али да су потом попустили, па је поливала кћерку водом како би се смирила.

„Са једним полицајцем који је знао српски, подигли смо је и ставили у кола. После тога се враћам код сина и видим да има бројне подливе и маснице“, навела је она.

Радосављевићева је рекла да је показала полицајцима личну карту сина, указујући му да је то још дијете и упитала полицајца који је знао српски зашто су тукли њену дјецу.

„Рекао ми је да познаје моју ћерку, јер се често вози кроз овај крај. На то сам питала `па када је познајеш, зашто сте је тукли`, на шта је одговорио да је имала кацигу па нису знали да је женско“, додала је она.

Радосављевић је навела да је, када су дошли кући, видјела да син има много подлива по тијелу.

Тада су јој дјеца пренијела да је син бранио сестру, када су је вукли полицајци, а сестра брата када су насрнули на њега, те да су их због тога касније одвојили.

Коментаришући тврдње косовске полиције да дјеца нису претучена, Радосављевићева је рекла да не зна шта они тврде, али да зна да њена дјеца нису спавала цијелу ноћ, те да се нада да ће, ако је неко човјек, рећи шта се догодило.

„Ниједна мајка не треба да доживи бол коју сам ја доживела јуче. С обзиром на ситуацију и све што се дешава око нас, да мораш да гледаш децу како чуче испред полицајаца. Имају свега 15 и 17 година. Шта су моја деца коме урадила, никоме ништа. Не разумем“, додала је Радосављевићева.

ИЗВОРКосово онлајн
Претходни текстЈедно лице погинуло, пет повријеђених у судару код Витеза
Сљедећи текстБилборди “НЕ У НАТО“ у Источној Илиџи