Насловна Вијести РАК покренуо поступак против Фејс ТВ, Милиновић најавио ригорозне мјере

РАК покренуо поступак против Фејс ТВ, Милиновић најавио ригорозне мјере

219
0
Директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић најавио је ригорозне мјере против „Фејс“ телевизије, чији је власник и директор Сенад Хаџифејзовић током разговора са гостом у емисији упитао да ли би требало да се Милорад Додик „смијени, смири или убије„.

Милиновић је рекао да је РАК данас по службеној дужности покренуо поступак против тог медија.

– То ће бити скраћени поступак с обзиром на то да је, на први поглед овога што се десило, и те како јасно да је прекршен Кодекс о пружању аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија – рекао је Срни Милиновић.

Према његовим ријечима, на први поглед је видљиво да је прекршено још много подзаконских аката Агенције.

– Ове ствари које смо нажалост видјели у медијском простору БиХ, првенствено „Фејс“ телевизији су недопустиве и РАК их неће дозволити – навео је Милиновић.

Милиновић је најавио да ће врло брзо, чим се скраћени поступак заврши, бити изречене одговарајуће мјере и санкције.

– У комуникацији са колегама из подручја емитовања већ смо у првој анализи видјели да ће оне бити ригорозне. И могу да најавим ригорозне мјере да се овакве ствари више никада не би десиле – додао је Милиновић.

У случају да се то понови, каже Милиновић, крајња мјера је суспензија програма и одузимање дозволе.

– Ово сад је нешто што ће вјероватно ићи ка највишој могућој новчаној казни с обзиром да је то прва мјера упозорења да се овакве ствари не би дешавале, али уколико се овако настави, ми смо кроз наше анализе у РАК-у већ видјели да Фејс телевизија прелази одређене границе, бојим се да ћемо посегнути за најригорознијим мјерама које су нам Закон о комуникацијама и сва наша правила дали као надлежност да дјелујемо – додао је он.

Власник и директор сарајевске „Фејс“ телевизије Сенад Хаџифејзовић је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, упитао да ли је рјешење да се „смијени, смири, убије?“.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстТалентовани кувари и угоститељи Средње школе „28. јуни“, прилог РТВИС, 30.10.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текст4. новембра представа Народног позоришта Републике Српске, “ Изгубљени у Бруклину“.