Насловна Најновије Реаговања на резолуцију о Јасеновцу – нови талас антисрпске хистерије

Реаговања на резолуцију о Јасеновцу – нови талас антисрпске хистерије

32
0
Посланик Демократске народне партије у Скупштини Црне Горе Милун Зоговић рекао је да су, изгласавањем резолуције о Јасеновацу, парламентарна већина и званична Црна Гора показали антифашистички и антинацистички карактер, док реаговања након њеног усвајања представљају нови талас анисрпске хистерије.
 

– Србофобија је, нажалост, постала смисао постојања и политичке борбе бројних политичких субјеката у Црној Гори. Реаговања из Хрватске добрим дијелом су подстакнута управо тим наративом из Црне Горе – рекао је Зоговић.

Он је додао да су противници резолуције процијенили да је та тема одлична прилика да додатно нагласе и потврде своје антисрпске ставове.

– Да потврде да је „тракторијада“ и даље опција, само ако их западне. Трећи су се прикључили другима у наративу и нади да ће успјети заједничким снагама да убиједе Брисел да одигра на њих, да успори европски пут Црне Горе и тиме створи амбијент за пад Владе, нове изборе и формирање нових покрета и странака – истакао је Зоговић.

Умјесто да се Црна Гора уједини у осуди најгорих тековина фашизма и нацизма, он је указао на то да се овог пута подијелила на антифашисте и на антисрбе, којима ни свирепо убијање више стотина хиљада дјеце, жена и људи, на више од педесет најсвирепих начина у систему логора НДХ за вријеме Другог свјетског рата, није довољан аргумент да подрже резолуцију јер је ријеч о српским жртвама.

ИЗВОРртрс
Претходни текст„Бошњаци желе БиХ само за себе“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстНемјерљива улога СПЦ у очувању идентитета српског народа