Насловна Најновије Редовна сједница Парламента Српске 22. маја

Редовна сједница Парламента Српске 22. маја

42
0

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је да девета редовна сједница Народне скупштине, на чијем предложеном дневном реду се налази 25 тачака, буде одржана сриједу, 22. маја.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је Колегијум утврдио приједлог дневног реда сједнице и да ће сви материјали врло брзо доступни.

Сједница би требало да почне у 10.00 часова.

На предложеном дневном реду налази се, између осталог, Приједлог декларације о противљењу отварању рудника литијума, бора, натријума, стронцијума, калијума и пратеће асоцијације елемената на територији општине Лопаре – грађанска иницијатива.

Пред посланицима требало би да се нађу и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о порезу на добит, Приједлог закона о измјени и допуни Закона о платама и накнадама судија и јавних тужилаца у Републици Српској, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске – по хитном поступку, Приједлог закона о измјени и допунама Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима – по хитном поступку, сви по хитном поступку.

На предложеном дневно реду је и Приједлог закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација, Приједлог закона о заштити природе, Приједлог закона о припајању дијела града Зворник општини Лопаре, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЧетворица ходочасника пјешице са Романије до Крфа (Видео)
Сљедећи текстВатрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети