Насловна Вијести Сервисне информације Редовно одвијање саобраћаја

Редовно одвијање саобраћаја

35
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија уз задовољавајућу проходност већине путева, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина потребан је опрез због могућих одрона земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На магистралном путу Рача-Бијељина, због радова, данас од 7.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком и такав режим биће на снази до 17.00 часова.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног правца Коњевић Поље-Милићи због реконструкције коловоза, на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, те на дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, те на правцу Руданка – Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це““ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на регионалном путу Бистрица-Подграб и на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због демонирања терена на снази су на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, 8.00 до 16.00 часова, на правцу Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, ентитетска граница Станић Ријека-ентитетска граница Каруше, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-Брод, Добој-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/ због извођења радова саобраћај се обуставља од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова, а за то вријеме алтернативни правац Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се саобраћај одвија и на правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/ и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

Појачан је интезитет саобраћаја на изласку из БиХ на граничним прелазима Зупци, Делеуша, Хум према Црној Гори и Изачић према Хрватској, а на осталим прелазима задржавања су до 30 минута.

Због великих гужви возачима се савјетује да избјегавају гранични прелаз Делеуша према Црној Гори и да се преорјентишу на прелазе Клобук или Крстац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗемљотрес код Петриње
Сљедећи текстЈавни конкурс за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде у општини Пале за 2022. годину