Насловна Најновије Рекордне падавине у појединим регионима Њемачке

Рекордне падавине у појединим регионима Њемачке

81
0

У појединим регионима на југу Њемачке, регистроване су веће количине кише за 24 часа, него што падне у уобичајеним околностима за цијели мјесец, јавила је данас њемачка Метеоролошка служба /ДВД/.

Према подацима ДВД, у Кислегу у покрајини Баден-Виртемберг, у петак, 31. маја, пало је 130 литара кише по метру квадратном.

У овом региону у нормалним условима, мјесечно у ово доба године падне 118 литара кише по метру квадратном, преноси њемачка новинска агенција ДПА.

У мјесту Бад Ворисхофен у сусједној покрајини Баварској, за 24 часа пало је 129 литара кише по метру квадратном. Мјесечни просијек падавина је око 101 литре кише по метру квадратном.

Сличне вриједности регистроване су широм региона.

Током операције спашавања угрожених од поплава у Баварској је погинуо ватрогасац. Он је био у гуменом чамцу када је потонуо и његово тијело пронађено је рано јутрос. Преостала три ватрогасца су спасена.

Метеоролошке службе најављују нове падавине у регионима око Аугзбурга, Нирнберга, Бамберга и Регензбурга.

У операције помоћи угроженима у региону укључила се и њемачка војска. Након пуцања бране, више стотина људи је евакуисано, док је то учињено и у затвору Меминген западно од Минхена.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстНакон јучерашњег удеса на путу Колашин-Матешево преминула и дјевојчица
Сљедећи текстБеоград: Усмртио супругу оштрим предметом