Насловна Вијести Рогатица: Сутра изложба фотографија о Хиландару и књижевно вече

Рогатица: Сутра изложба фотографија о Хиландару и књижевно вече

70
0

У Рогатици ће сутра, у оквиру „Преображењских дана“, бити отворена изложба умјетничких фотографија о Хиландару аутора Божидара Витаса из Београда и одржано књижевно вече „Рогатичка поетска плетеница“, најавили су из организационог одбора ове вишедневне манифестације.

Витас је добитник 50 награда и признања за умјетничку фотографију, од којих 25 међународних.

Изложба умјетничких фотографија „Тиховање у Хиландару“ биће отворена сутра у 18.00 часова у холу кино-сале у Рогатици.

Након тога у кино-сали биће одржано књижевно вече „Рогатичка поетска плетеница“, на којем ће бити промовисан Зборник рогатичких пјесника, аутора Милада Обреновића.

Обреновић је изјавио Срни, да је ријеч о антологијском зборнику, тек изашлом из штампе захваљујући разумијевању начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, а у којем су се нашла имена поетских стваралаца из овог краја у протеклих 100 година.

„Представљено је 87 пјесника, међу којима 58 младих и 29 афирмисаних чије су књиге објављене“, истакао је Обреновић, који је књижевник, пјесник и афористичар из Рогатице.

Kњижевно вече у рогатичкој кино-сали почиње у 19.00 часова.

У Рогатици ће сутра прије подне бити одиграни утакмица Турнира фудбалских нада и мечеви тениског турнира на теренима Спортско-рекреативног центра „9. јануар“.

У оквиру седмодневне манифестације „Преображењски дани“ организовано је више спортских и садржаја из културе, те садржаја којима се његује култура сјећања на важне догађаје из српске историје везане за подручје општине Рогатица, која на овај начин дочекује и обиљежава крсну славу и Дан општине – Преображење Господње, 19. августа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрва дама Бијеле куће позитивна на корону
Сљедећи текстНајава емисије „Оком камере“(ВИДЕО)