Насловна Најновије Савић: Борци су одбранили Српску од исламских ратника, плаћеника и НАТО

Савић: Борци су одбранили Српску од исламских ратника, плаћеника и НАТО

67
0

Ратни командант Илијашке бригаде Божидар Савић изјавио је данас да су борци ове јединице Војске Републике Српске часно одбранили Српску од напада четири муслиманска корпуса, исламских ратника, плаћеника са Запада и од НАТО-а и да су животи 539 хероја рођених и убијених у сарајевској долини положени у темеље свете српске земље.

– Преживјели смо послијератни егзодус Срба из Сарајева. Били смо постојани, постојимо и данас, изложени опет нападима, а спас нам је да будемо сложни, јединствени, да живимо у љубави и помажемо једни друге као што смо радили у рату – рекао је Савић на обиљежавању 32 године од формирања Илијашке бригаде.

Након парастоса погинулим војницима који је одржан испред спомен-обиљежја у порти Манастира Свете Петке у Бијељини, свештеник Драган Пејчић рекао је да су српски борци својим страдањем показали да су витезови који су знали да бране светињу вјере, огњиште своје и име Србиново.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић истакао је двоструку жртву Илијашана за идеал слободе и за Републику Српску, на бојном пољу и напуштањем вјековних огњишта зарад очувања Српске.

– За слободу је у рату погинуло више од 23.000 људи и сви имамо обавезу да сачувамо Републику Српску за сва времена – поручио је Остојић.

Вијенце су на спомен-обиљежје са 1.260 уклесаних имена погинулих са сарајевског подручја положили у име предсједника Републике његов савјетник Бојан Савић, командант Илијашке бригаде Божидар Савић, породице погинулих бораца и делегације удружења погинулих, Борачке организације, представници других сарајевских ратних бригада, ветерани Српске, делегације града Бијељине и сусједних градова.

Обиљежавање Дана Илијашке бригаде организовало је удружење „Пријатељи Илијаша“, које у новом завичају његује тековине ове бригаде. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ мају у породилишту Болнице „Србија“ рођено 47 беба
Сљедећи текстУ понедјељак, 3. јуна, обиљежавање 32 године од маскра над 24 српска цивила у Ледићима