Насловна Најновије Свесрпски сабор осудио свако непоштовање и кршење Дејтонског споразума

Свесрпски сабор осудио свако непоштовање и кршење Дејтонског споразума

32
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да је Свесрпски сабор осудио свако непоштовање Дејтонског споразума и демократких процедура у БиХ, пренос надлежности, као и наметање закона.

„Свесрпски сабор одржан јуче у Београду, осудио је свако непоштовање и кршење Дејтонског мировног споразума и демократских процедура у БиХ, наметање закона, прегласавање конститутивних народа, пренос надлежности са ентитетског на централни ниво, кршење људских права и слобода“, навео је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Он је додао да је Сабор осудио непоштовање и кршење гарантованих права српског конститутивног народа на слободно и самостално одлучивање и дјеловање унутар дејтонске БиХ.

Предсједник Српске је напоменуо да је током протекле седмице у Санкт Петербургу разговарао са предсједником Русије Владимиром Путином, који је потврдио да Русија стоји иза настојања Републике Српске, да се поштује слово Дејтонског споразума.

„Предсједник Путин је пун пријатељства и разумијевања према Српској. Сви договори које смо имали на претходним састанцима се успјешно реализују. Изразио сам захвалност што сам и ове године позван на Економски форум“, истакао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото Република
Претходни текстУ Српској рођене још 22 бебе
Сљедећи текстОтворена биралишта у 21 чланици ЕУ