Насловна Вијести Соколац планира да подржи Фондацију ,,Лара“

Соколац планира да подржи Фондацију ,,Лара“

51
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица договорио је са представницама Фондације „Лара“ из Бијељине потписивање споразума о сарадњи према којем би ова општина суфинансирала активности тог удружења.

Бјелица је подсјетио да се „Лара“ бави заштитом жртава породичног насиља у Републици Српској, те нагласио да би општина Соколац овим споразумом на годишњем нивоу издвајала одређена средства за рад „Ларине“ сигурне куће.

Он је изразио наду да би ово удружење било на услузи и становништву општине Соколац уколико се покаже потреба за тим видом заштите.

„Пројекат би се спроводио преко Центра за социјални рад општине Соколац у сарадњи са локалном управом, Фондацијом `Лара` и осталим надлежним институцијама“, истакао је Бјелица након данашњег састанка на Сокоцу.

Слађана Миловановић, која обавља послове правног савјетника у овој фондацији, рекла је да је „Лара“ до сада споразуме о сарадњи потписала са општинама Лопаре и Угљевик, те разговарала са представницима Шековића, Зворника, Осмака, Власенице, а у плану су састанци и са другим локалним заједницама у источном дијелу Српске.

Психолог у сигурној кући Фондације „Лара“ Гроздана Панић, која ради у директном контакту са женама и дјецом која су преживјела насиље у породици, истакла је да је циљ да жена из сигурне куће изађе оснажена и спремна да преузме свој живот у властите руке и да самостално доноси одлуке.

Сигурна кућа Фондације „Лара“ званично је отворена 2012. године и пружа помоћ женама без обзира на њихову доб, радни и економски статус, образовање, вјероисповијест и нацију.

ИЗВОРсрна
Претходни текстШешлија: На лијечењу пет ковид пацијената, посјете забрањене
Сљедећи текстПрипадници Полицијске управе Источно Сарајево даривали крв (ВИДЕО)