Насловна Вијести Соколац: Повеља општине министарки финансија Зори Видовић

Соколац: Повеља општине министарки финансија Зори Видовић

59
0

Повеља општине Соколац, поводом Дана и славе општине Светог пророка Илије, биће додијељена министру финансија Републике Српске Зори Видовић, за велико размијевање која је показала за ову локалну заједницу, одлучено је на данашњој сједници соколачког парламента.

Предсједник Скупштине општине Сретко Марјановић, рекао је послије сједнице, да ће златне плакете бити уручене и власнику фирме „Сервис Ђурђић“ са Сокоца Брани Ђурђићу, специјалисти опште хирургије Милораду Шупићу, директору предузећа „Електродистрибуција“ са Пала Аци Станишићу, менаџеру фирме „Саниленд“ на Требевићу Славену Јефтићу и постхумно доктору Сладу Турунташу.

Сребрне плакете општине добиће власник фирме „Девис“ на Сокоцу Драго Шкиљевић, Удружење произвођача млијека и млијечних прерађевина „Благо Романије“, професор историје у Основној школи „Соколац“ Томислав Тамбурић и директор Радне јединице за поштански саобраћај Соколац Младен Одовић.

Марјановић је навео да ће златне значке уз новчану награду од по 200 KМ добити најбољи студент Факултета за криминалистику, криминологију и сигурносне студије у Сарајеву Марија Тошић и ученик генерације Основне школе „Соколац“ Андреа Поповић.

Исте награде биће уручене Ђорђу Kовачевићу, ученику генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“, Милици Боровчанин ученици Средњошколског центра која је добила низ награда за поезију и прозе, као и Плесном клубу „Ника“, чији чланови су били учесници Европског првенства из „Стрит денс шоу“.

Златна значка општине биће додијељена и Брани Бартули запосленом у Центру за социјални рад Соколац.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, изразио је задовољство што је донесена одлука о додјели награда и признања и што је министарка финансија данас добила огромну подршку, да јој буде уручено највише признање ове локалне заједнице.

Он је нагласио да је Видовићева у протеклом периоду имала велико разумијевање за општину Соколац, као директор Пореске управе и као министар за финансије у реализацији више пројеката.

„Ми имамо обећање од Владе Српске за додатних 500.000 KМ за другу траншу откупа предузећа `Врело Биоштица`, у вријеме пандемије смо добили око 400.000 KМ подршке буџету, чиме су нам олакшали дјеловање“, навео је Бјелица.

Одборници су усвојили Одлуку о куповини аутобуске станице на Сокоцу, уз закључак да се што прије уђе у разговоре са власником о могућности закупа овог пословног објекта, да се стави у функцију да путници не би аутобусе чекали на мјестима која нису прописана Законом о саобраћају.

Прихваћена је и иницијатива да данас формиран тим за реализацију закључка о закупу аутобуске станице на Сокоцу, обави разговоре са власником овог објекта, док се не нађе најбољи начин за откуп и стављање станице у функцију.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа МОСИ учествује око 40 такмичара из Рогатице
Сљедећи текстСрећном добитнику 195 милиона фунти